Print Friendly, PDF & Email" /> GENERAŢIA NEÎNFRÂNTĂ. Luptătorul Petre Petrea Grigorescu, la 96 de ani, dovada vie a spuselor Părintelui Justin că Dumnezeu le-a adăugat mărturisitorilor la durata vieţii anii de puşcărie - MĂRTURISITORII

GENERAŢIA NEÎNFRÂNTĂ. Luptătorul Petre Petrea Grigorescu, la 96 de ani, dovada vie a spuselor Părintelui Justin că Dumnezeu le-a adăugat mărturisitorilor la durata vieţii anii de puşcărie

Duminică l-am întâlnit la Mănăstirea Sâmbăta pe seniorul Petre Petre(a) (Grigorescu), ultimul supravieţuitor al rezistenţei armate anticomuniste din Munţii Buzăului. A fost deţinut politic timp de 12 ani, în două perioade. A doua oară, în 1958. a fost condamnat la 18 ani de temniţă grea. Este eliberat în anul 1964, în urma amnistiei acordată foştilor deţinuţi politic.


În timpul detenţiei, nevrând să-şi trădeze fraţii de cruce, a fost torturat în mod îngrozitor, pieptul i-a fost zdrobit, a fost bătut, călcat în picioare, operat pe viu, anchetat perioade îndelungate de timp. I-a fost simulată execuţia prin împuşcare, un grup de militari trăgând cu mitralierele pe lângă mult încercatul pătimitor. Dar nea Petrică n-a cedat. Într-un moment de deznădejde, diavolul l-a încercat cu gândul sinuciderii. În momentul în care a vrut să treacă la realizarea gândului, s-a întâmplat o minune. În faţa ochilor i-a apărut mama dumnealui. S-a liniştit, a căzut în genunchi, rugându-l pe Dumnezeu să-l ierte şi mulţumindu-I că i-a trimis mama spre salvarea de la pierzanie.

Foto: Mihai Tîrnoveanu

Născut pe 6 iulie 1921, Nea Petrică, neînfrântul, a ajuns la venerabila vârstă de 96 de ani. Este o dovadă vie a spuselor Părintelui Justin că Dumnezeu le-a adăugat la durata vieţii anii de puşcărie, pentru a da mărturie românilor despre satanicul experiment comunist. Vârsta înaintată nu-l opreşte pe luptătorul anticomunist să participe an de an de la comemorarea luptătorilor din rezistenţa armată făgărăşeană. A răspuns întotdeauna PREZENT la apelul Fraţilor săi din Ceruri. (Florin Palas)

Dumnezeu să-i dea multă sănătate!

MĂRTURISITORII

Citiţi 5 episoade din Memoriile sale la Ştiri de Buzău

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

FOLLOW US ON