Connect with us

Comemorarea suferinței și biruinței femeilor deținut politic, pătimitoare în temnița Ciucului va avea loc sâmbătă, 5 august 2017. Ca în fiecare an, comemorarea se face la Miercurea Ciuc, după același program:

– ora 8 Sfânta Liturghie la Catedrala Ortodoxă Sfântul Nicolae (punctul în care ne întâlnim toţi cei care sosim la Miercurea Ciuc pentru acestă comemorare)
– ora 9:30 Parastas în fața Monumentul Martirelor de la Ciuc din Cimitirul Catolic

După săvârşirea pomenirii, vom lua masa împreună, într-un restaurant din Miercurea Ciuc, meniu standard, fiecare îşi achită consumaţia. Vă rugăm să confirmaţi prezenţa în vederea rezervării locurilor necesare pentru masă.

Între 1955 și 1963, Închisoarea Miercurea Ciuc a fost folosită de regimul comunist ca temniță pentru femeile condamnate politic. Din această temniță au plecat la Domnul după îndelungi suferințe și umilințe: Maica Mihaela Iordache, Eleonora Bunea, Anuţa Cândea, Mărioara Plop, Laurenția Arnăuțoiu…

În 1992 fostele deținute politic, supraviețuitoare ale infernului concentraționar comunist, au ridicat un Monument în apropierea gropilor comune în care odihnesc camaradele lor căzute și au instituit regula unei comemorări anuale.

Pe Monument sunt gravate versurile Maicii Mihaela: “Pe oseminte albe și uitate / Cu gând curat am înalțat o cruce / Când neamul cu nădejdiile înșelate / Își dibuie destinul la răscruce…”

Vă așteptăm la Miercurea Ciuc!

Cezarina Condurache
Fundaţia Profesor George Manu

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Comemorarea anuală de la Miercurea Ciuc a pătimitoarelor temniţelor comuniste – 5 august 2017 – Presa Ortodoxă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

A avut Patriarhul Teoctist o moarte martirică? Ultimele cuvinte: “Merg la operaţie ca la Sfanta Liturghie”. REMEMBER la 9 ani în Ceruri (†30 iulie 2007)

Articole

Connect