Connect with us

“Treaba noastră cea mai asiduă este să nu ne pierdem speranţa! Pentru că vremurile sunt atât de opresive, încât atentează şi la această virtute, care este toiagul iubirii. Fără speranţă, iubirea singură devine neputincioasă! Să nu ne pierdem speranţa!” – îndemn peste timp al mărturisitoarei Aspazia Oţel Petrescu

De ziua Doamnei Aspazia Oțel Petrescu, la finalul anului trecut, pe 9 decembrie 2019 (+23 ianuarie 2018), în apropierea zilei de naștere pământene a mărturisitorului Nicolae Purcărea (13 Decembrie 1923 – 25 Septembrie 2015) la sala Reduta din Brașov s-a desfășurat o manifestare de suflet deosebită: o conferință omagială a celor doi mucenici ai dreptei credințe, la care au participat Părintele Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, Părintele Valerian Pâslaru (fostul actor Dragoş Pâslaru, călugărit la Mănăstirea Frăsinei după Mineriada din iunie 1990, acum Starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filimon – Vâlcea ), Părintele Mihail Bobârnat (duhovnicul Schitului Chirpăr, ucenic al Părintelui Teofil Părăian) și Doamna Maria Trifan, fiica îndrumătorului sfinților din închisorile comuniste, Traian Trifan. Gazdă a întâlnirii a fost profesoara Crina Palas, autoarea unei lucrări de doctorat despre poezia detenţiei şi profesorul Florin Palas, autorul cărții Generaţia mărturisitoare, care cuprinde mărturii inedite ale Aspaziei Oţel Petrescu şi ale lui Nicolae Purcărea, lansată în cadrul evenimentului împreună cu o emisiune specială de timbre In Memoriam cei doi mărturisitori.

Întâlnirea de suflet românesc a fost onorată şi de prezenţa actorilor Gabriela şi Cristi Iacob (Teatrul Mic din Bucureşti), care au susținut un recital din poezia detenţiei, de Grupul Psaltic Heruvikon (din Făgăraş) şi de tinerii din cadrul Atelierului de chitară al Protopopiatului Ortodox Rupea, coordonați de pr. Marius Demeter.

La doi ani de la plecarea la Ceruri a Doamnei Aspazia publicăm în format video toate aceste mărturisiri profunde, ce ar merita să fie cuprinse în ediția a doua a volumului lansat la Reduta din Brașov. Fotografii, cu mulțumiri: Gheorghe Iosif. Video, mai jos:

Mai multe filmări la Centrul Rezistenței Anticomuniste

Vedeți și Sfânta Închisorilor comuniste a pășit spre Lumina Lină. 70 de Fotografii și 7 Filmări și reportaje de la înmormântarea Doamnei Aspazia Oțel Petrescu (+23 ianuarie 2018)

Citiți și ASPAZIA OȚEL PETRESCU – ÎN VORBELE DUHOVNICULUI EI, PĂRINTELE CONSTANTIN CATANĂ

MĂRTURISITORII

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

A avut Patriarhul Teoctist o moarte martirică? Ultimele cuvinte: “Merg la operaţie ca la Sfanta Liturghie”. REMEMBER la 9 ani în Ceruri (†30 iulie 2007)

Articole

Connect