Connect with us

Părintele Constantin Voicescu – chipul mărturisitorului sub lentila Securităţii (foto sus)

Alături de alţi trăitori ortodocşi români din sec. XX, Constantin Voicescu este cel care, mărturisind credinţa din postura laicului şi trecut prin experienţa carcerală, şi-a împlinit chipul mărturisitorului prin slujirea autentică a altarului.

De mic a crescut prin orfelinatele din România interbelică şi a avut neşansa de a fi arestat de autorităţile statului din regimul antonescian pentru o presupusă vină, dar şi şansa de a cunoaşte credinţa creştină. A fost arestat apoi într-un lot al tinerilor care îl căutau pe Hristos şi condamnat la patru ani de detenţie. Eliberat şi a treia oară arestat, a fost condamnat la muncă silnică pe viaţă. A fost detenţia care l-a convins că trebuie să-i slujească lui Hristos de la altar. În 1973, a primit darul preoţiei, slujind la bisericuţa Sapienţei din Capitală, unei comunităţi închegate de înaintaşul său Constantin Sârbu. A trecut la cele veşnice în 1997, în urma unui “accident”.

de Adrian Nicolae PETCU / Ziarul Lumina

Foto: Fototeca Ortodoxiei / CNSAS

Titlul şi sursa: MĂRTURISITORII

Citiţi şi: Ultimul Cuvânt al Părintelui Constantin Voicescu, înainte de moarte, în predica de la Mislea: O, Maica Prea Curată, ajută-ne să împlinim cuvântul Fiului Tău şi Dumnezeului nostru. Amin!

Părintele Constantin Voicescu (28 iulie 1924 – 8 septembrie 1997). Chipul mărturisitorului

Părintele Constantin Voicescu, martor la jertfa lui Valeriu Gafencu pentru Richard Wurmbrand. Rezistenţa prin credinţă: „Genunchiul la rugăciune şi nădejdea la Dumnezeu!“

Print Friendly, PDF & Email
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

A avut Patriarhul Teoctist o moarte martirică? Ultimele cuvinte: “Merg la operaţie ca la Sfanta Liturghie”. REMEMBER la 9 ani în Ceruri (†30 iulie 2007)

Articole

Connect