O fotografie inedita cu Parintele Arsenie Boca primita de Marturisitorii.Ro din Arhivele CNSAS

Parintele Arsenie Boca si Monahul Ieronim Stefan in Dosarele Securitatii - Marturisitorii Ro - CNSASPublicam mai jos o fotografie mai putin cunoscuta cu Parintele Arsenie Boca filat de Securitate in perioada in care fusese silit sa redevina civil cat si fotografia de Dosar, alaturi de cea a monahului Ieronim Stefan, impreuna cu care a fost inchis, multumind cercetatorilor CNSAS pentru efortul lor si cititorilor nostri pentru atentia lor.

Doamne ajuta!

Parintele Arsenie Boca filat de Securitate - Obiectivul Bratu - Marturisitorii Ro - CNSAS

Marturisitorii.Ro

Print Friendly, PDF & Email

Comments 5

 1. Pingback: Ce am făcut azi la CNSAS. O fotografie inedită cu Parintele Arsenie Boca. FOTO Marturisitorii.Ro. Jurnalul unui jurnalist și cu si fără jurnal (III): Provocarea lui Mile Carpenisan | NapocaNews

 2. Salutare! Nu este Părintele Arsenie Boca, ci Ieronim Ștefan, un monah care a fost închis odată cu Părintele Arsenie în 17 iulie 1945 la Râmnicu-Vâlcea. Au fost anchetați din ordinul preotului Constantin Burducea (devenit ministru al Cultelor), pe când se aflau în misiune la Mănăstirea Bistrița – Vâlcea, unde exista un seminar înființat de stareța Olga Gologan, care avea simpatii legionare. Burducea (el însuși ex-legionar) dorea să fie pe placul comuniștilor care luau avânt în acei ani. Am văzut dosarul care conține fotografia la CNSAS și pe spatele ei chiar scrie că-i Ieronim Ștefan din câte îmi amintesc.
  Toate cele bune!

  1. Post
   Author

   Multumim! Am corectat!
   Daca doriti va rugam sa ne trimiteti extrase din cartea Dvs pentru a o prezenta aici.
   Doamne ajuta!

 3. păi nu ați corectat în textul de deasupra pozei – scrie tot Arsenie Boca și nu e el.
  Hristos s-a înălțat!

  1. Post
   Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.