Emisiune de Timbre In Memoriam Părintele Justin Pârvu şi Martirii şi Mărturisitorii români ortodocşi din Secolul XX

Marturisitorii, Mucenicii si Sfintii Inchisorilor - Parintele Justin Parvu - Posta Moldovei 16 Iunie 2015

La doi ani de la trecerea la viaţă veşnică a vrednicului de pomenire Părinte Arhimandrit Justin Pârvu (10 februarie 1919 – 16 iunie 2013), Poşta Moldovei a cinstit memoria Duhovnicului Neamului şi a colegilor săi de temniţă printr-o primă emisiune filatelică de excepţie, dintr-o serie dedicată martirilor şi mărturisitorilor români ortodocşi din Secolul XX.

Realizată printr-o comandă specială a portalului Mărturisitorii.Ro, prima coliţă, de 12 timbre, executată în tiraj limitat şi emisă de Poşta Moldovei la 16.06.2015, înfăţişează chipurilor mucenicilor pentru Hristos închişi la ordinele comisarilor bolşevici ai ocupanţilor sovietici ai României, între care se numără Sfântul Închisorilor, Valeriu Gafencu, stareţul Mănăstirii Tismana, martirul Gherasim Iscu, Sfântul Ardealului, Arsenie Boca, Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu si colegii săi de crez şi generaţie, Părinţii cu viaţă sfântă Arsenie Papacioc, Sofian Boghiu şi Gheorghe Calciu alăturii de mucenicii şi marii mărturisitori Constantin Oprişan, Mircea Vulcănescu, Radu Gyr, Nichifor Crainic şi Petre Ţuţea. Cinste realizatorilor şi celor care s-au implicat în acest proiect de suflet!

Sursa: MARTURISITORII.RO

Plic Marturisitorii, Mucenicii si Sfintii Inchisorilor cu Parintele Justin Parvu - Posta Moldovei 16 Iunie 2015

Print Friendly, PDF & Email

Comments 14

 1. Doamne ajuta! Cum as putea proceda pentru a cumpara aceasta serie de timbre? Cat costa? Puteti trimite si prin curierat rapid?
  Numai bine!

  1. Nu ne-am gandit pana acum sa le vindem si nici nu ne pricepem la asa ceva. Ar trebui sa consultam un filatelist. Daca aveti Dvs idei va rugam sa ni le oferiti.

   1. Care este sensul de a le face daca oamenii nu au acess la ele?

    In articol scrie: ” Realizată printr-o comandă specială a portalului Mărturisitorii.Ro, prima coliţă, de 12 timbre, executată în tiraj limitat şi emisă de Poşta Moldovei la 16.06.2015, ”

    Daca dvs le-ati comandat si ati publicat o stire despre ele, inseamna ca demersul are, sau ar trebui sa aiba un sens.

    Daca ele trezesc interesul publicului, ce e de facut? Publicul sa isi comande la Posta Moldovei direct?
    Sau ce scop ati avut cand le-ati comandat? Sa faceti inca un articol pe site?

    Informatia, credinte, valorile – sunt despre a ‘imparti’, nu despre a ‘tine pentru sine’:)

    Numai bine!

    1. Doamne ajuta!
     Nu va suparati asa tare pe noi.
     Editia a fost omagiala, la doi ani de la plecarea Parintelui Justin. Colitele au fost date unor mucenici si urmasi ai martirilor temnitelor comuniste.
     Nu ne-am gandit la astfel de aspecte pecuniare desi este evident ca aceste timbre vor deveni o atractie si pentru colectionari. Insa in lumea filatelica sunt reguli stricte. Daca se strang mai multi interesati putem sa mai comandam o editie, care va fi marcata astfel. Daca nu, nu.

 2. Buna seara
  Felicitari sincere pentru idee.
  Daca este posibil, daca veti putea oferi aceasta serie de timbre, chiar si mai tirziu, va rog sa ma contactati.
  Aparitia ei este un eveniment istoric important.
  Pretul nu conteaza.
  Va multumesc anticipat.
  Adrian

  1. Daca ar dori mai multi am putea lansa o noua cerere catre Posta Moldovei. E nevoie insa de o comanda ferma pentru un numar mai mare de colite.
   Cine doreste, sa se inscrie aici. Doamne ajuta!

   1. Și eu doresc să comand. Vă rog să mă anunțați din timp. Sunt din București, iar comanda va fi pentru mai multe persoane. Va fi cu siguranță o explozie de bucurie.

    Doamne ajută.

 3. Felicitari, mai ales ca in Romania Radu Gyr, Mircea Vulcanescu, Petre Tutea au fost declarati indezirabili de infamii autori ai Legii 217/2015, celebra Lege Antilegionara, o incercare grosolana de falsificare a istoriei. Se pare ca in Moldova sunt romani adevarati, care apreciaza adevaratele valori ale culturii universale, nu numai romanesti.

 4. Pingback: VIDEO: Înmormîntarea marelui filosof creştin Petre Ţuţea (6 octombrie 1902 – 3 decembrie 1991). Şi un elogiu de arhim. Bartolomeu Anania | MĂRTURISITORII

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.