Connect with us

Am primit zilele acestea un comentariu, semnat Ileana Vulpescu. Nu ştim dacă este chiar marea Doamnă Ileana Vulpescu sau altcineva. Dar am hotărât să-l publicăm. Iată-l:

Da, suntem la sfirsitul lumii.

Tocmai de aceea avem nevoia absoluta, – nevoia, nu moftul, nu pofta, nu neputinta, nu ispita-, necesitatea vitala si absoluta de a nu stinge lumina unii altora.

Chiar numai pentru atit, fara a mai visa ca o putem apara sau aprinde, a nu stinge lumina devine unicul mod de salvare a omenitatii noastre.

Si ne vom afla la inceputul lumii.

Nu cred ca mai e cineva care sa nu fie facut mult prea constient de nimicnicia sa – istoria lumii si istoria personala, necuratul si propaganda ne-au otravit prea adinc cu aceasta falsa smerenie deznadajduitoare. Dar totusi, nu trebuie oare sa ne amintim si de maretia din noi? De maretia DINTRE noi?
Si ce e aceasta maretie decit chipul si asemanarea cu Dumnezeu? Si ce e chipul, decit Iubirea, si ce e asemanarea, decit puritatea ei? Si ce e viata omului decit pasii catre ea? Sau suntem judecati pentru ca incercam?…

Iar daca pasii se opresc, cine va da cuvint de imbarbatare decit prietenii, si daca pasii se impiedica, cine va indrepta decit parintii, si daca am cazut, cine va ridica decit Mintuitorul?
Cu adevarat nimic nu suntem si nimic nu putem fara El si unii fara altii.

Un DA fiintial comuniunii. Crucea insasi e formata din doua elemente impreunate, o dreapta a nazuintei si o dreapta a imbratisarii, o unitate in unghiuri drepte. Crucea arata deci ca in comuniune Reala, absoluta, sunt nu orice afinitati si tangente, ci doar cele eliberate de teroarea propriei istorii.

Ca sa fim salvati din abisul singuratatii, ca sa fim aparatorii semenilor nostri, ca sa fim mucenici si marturisitori nu mai trebuie, nu mai e posibil in acest final de istorie, decit sa spunem, sa soptim, sa urlam, sa gindim un NU fiintial renuntarii la visul, ideea, realitatea si chemarea crestina.
Pentru acest NU, vom suferi mai mult decit toti marii mucenici din toate timpurile. Va strabate cerurile cerurilor si va fi marturia noastra ca fiinte menite libertatii.

Ileana Vulpescu

Sursa: MĂRTURISITORII

Print Friendly, PDF & Email
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

A avut Patriarhul Teoctist o moarte martirică? Ultimele cuvinte: “Merg la operaţie ca la Sfanta Liturghie”. REMEMBER la 9 ani în Ceruri (†30 iulie 2007)

Articole

Connect