Connect with us


“Dar, dincolo de somnul ce se-aşterne,
în greu-mi sarcofag incandescent
străfulgeră podoabele eterne.”

(din ultima poezie a lui Radu Gyr – Piramidă)

Era Săptămâna Mare a Postului anului 1975. Poetul Radu Gyr îşi dedica timpul meditaţiei interioare şi rugăciunilor din cadrul Bisericii. Cu 6 zile înainte de trecerea la Domnul, pe 23 aprilie, de ziua Marelui Mucenic Gheorghe, după ce s-a întors dintr-o vizită de la unchiul mamei care se chema Gheorghe, el a cerut o hârtie şi un toc şi s-a aşezat la masă. Şi a scris direct, fără să stea pe gânduri, această poezie profetică. Aceasta se intitulează Piramidă. Avea să devină ultima poezie.

Citiți Cum şi-a prevăzut Radu Gyr sfârşitul. Ultima poezie, scrisă de Sf. Mare Mucenic Gheorghe, AD 1975: PIRAMIDĂ

Dl Demostene Popa - Dna Monica Popa Gyr - Dl Nicolae Iorga si tinerii - Marturisitorii

Mulţumim celor care au avut amabilitatea să ne transmită imaginile foto şi video de la acest eveniment comemorativ găzduit de Mănăstirea Schitu Măgureanu.

Despre RADU GYR – AICI

Sursa: MĂRTURISITORII

Print Friendly, PDF & Email
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

A avut Patriarhul Teoctist o moarte martirică? Ultimele cuvinte: “Merg la operaţie ca la Sfanta Liturghie”. REMEMBER la 9 ani în Ceruri (†30 iulie 2007)

Articole

Connect