Connect with us

parintele-ilie-imbrescuSinaxarul Sfinților din Închisori – Născut 26 aprilie 1909 la Dalboșeț, Caraș-Severin.

Absolvent al Facultății de Teologie din Cernauți, doctor în Teologie, preot paroh la Balcic, apoi la București.

Încadrat în Mișcarea Legionară din 1933, șef al județului Caliacra, deputat al Partidului Totul Pentru Țară în urma alegerilor din 1937.

Subsecretar de Stat în Ministerul Cultelor în timpul Statului Național Legionar.

Detenție politică în timpul regimurilor carlist – în lagărele Râmnicu-Vâlcea, Miercurea-Ciuc, Sadaclia și antonescian – în lagărele Târgu Jiu, Slobozia.

Partizan în grupul de rezistență armată anticomunistă “Salvarea Neamului”.

Arestat de regimul comunist în 1948 și condamnat la 10 ani muncă silnică pentru “crimă de complot în scop de răzvrătire”, execută detenția la Jilava și Aiud – temniță din care se va muta la Domnul în 19 noiembrie 1949

“Preotul României Legionare – care va fi cea mai strălucită manifestare în lume a Trăirii şi Slujirii de îngemănarea “Creştin-Român” a Legii ! – va fi cel mai frumos dar de recunoştinţă făcut Bisericii de către Mişcarea Legionară, pentru că el va trebui să fie vasul sfinţeniei, în care roua năzuinţelor legionare se va topi şi transfigura în roua însuşirilor pe care Preotul trebuie să le întruchipeze după Sfintele Canoane şi după exemplul Sfinţilor !

De aceea, dacă Legionarii, la un moment dat, au fost învredniciţi să devină Martiri ai lui Hristos, în prigoana iudeo-masoneriei şi a generaţiei ei satanice din veacul nostru – Preotul, trebuie să ardă Permanent pe rugul Martiriului, al rugăciunilor şi lacrimilor şi al jertfei pentru Hristos. Iar, printre Legionarii rămaşi pentru ziua biruinţii, Preotul va trebui să fie prezenţa neîntreruptă a martiriului.

Şi, prin ei, printre toţi fiii generaţiei harice a Creştinătăţii-Româneşti, care va zidi România cea adevărată : România Legionară. În raport cu Legionarii “nebuni pentru Hristos”, Preotul trebuie să fie cel mai mare “nebun pentru Hristos”, Amin !”

Preot Ilie Imbrescu, “Ucenicul harului divin. Biserica și Mișcarea Legionară”

Sursa: Fundatia “Profesor George Manu”

Preluare: MĂRTURISITORII

parintele-ilie-imbrescu-martiri-aiud preot-ilie-imbrescu

Print Friendly, PDF & Email
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

A avut Patriarhul Teoctist o moarte martirică? Ultimele cuvinte: “Merg la operaţie ca la Sfanta Liturghie”. REMEMBER la 9 ani în Ceruri (†30 iulie 2007)

Articole

Connect