Connect with us

Istoricul Adrian Nicolae Petcu a publicat câteva extrase mişcătoare din dosarele CNSAS privind curajul preoţilor români în faţa ateismului sălbatic şi criminal adus de bolşevici în România, dintre care reproducem:

Fragment din scrisoarea preotului ortodox Nicolae Militaru, din Comana-Vlasca, trimisa lui Stalin, in noiembrie 1949:

„Îţi scriu de ziua ta, căci ne am săturat de comunismul vostru şi de laudele şi de minciunile ce ţi se aduc. Noi, românii, te urâm şi pe tine şi pe toţi comuniştii tăi. […] Ţara noastră nu a cunoscut mai mult jaf ca acum. Ne aţi sărăcit ţara şi o mulţime de oameni sunt în suferinţă. S-au cheltuit şi se cheltuiesc miliarde de lei pentru propaganda şi sărbătorile voastre păgâneşti”.

Din epistola trimisa la 13 iulie si 21 august 1960 de preotul ortodox Ion Iordachescu catre prim-secretarii PMR ai orasului si regiunii Pitesti, pentru planul de sistematizare urbanistica, prin care Biserica “Sfantul Nicolae”, monument istoric (foto), urma sa fie demolata, redăm:

“Aţi hotărât să dărâmaţi locaşul sfânt din oraşul Piteşti, făcut cu trudă de oamenii cu suflet pe care i-aţi lăsat muritori de foame, tâlharilor! N-am văzut bestii mai haine ca voi, trădătorilor de ţară. Aveţi să daţi socoteală în faţa proprietarilor cărora le-aţi dărâmat clădirile! Dacă nu, vă vom jupui de vii, păcătoşilor!”

In ziua de 22 martie 1948, la o intrunire pentru constituirea filialei Uniunii Femeilor Democrate (comunista) din Sfantu Gheorghe, sotia preotului ortodox Romulus Ciora, se ridica si spune:

“Orice va fi, de Hristos să nu vă lepădaţi!”.

La putin timp, “s-au dresat acte” pentru trimiterea ei in justitie, sub culpa de “raspandire de stiri false”.

Astăzi aceeaşi practică e perpetuată de duşmanii Adevărului.

MĂRTURISITORII

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Un preot român către Stalin: “Ne-am săturat de comunismul vostru! Ţara noastră nu a cunoscut mai mult jaf ca acum.” Alt Părinte: “N-am văzut bestii mai haine ca voi, trădătorilor de ţară”. Soţie de preot în adunare publică: “Orice va fi, de Hristos să nu vă lepădaţi!” – Bucurie sfântă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

A avut Patriarhul Teoctist o moarte martirică? Ultimele cuvinte: “Merg la operaţie ca la Sfanta Liturghie”. REMEMBER la 9 ani în Ceruri (†30 iulie 2007)

Articole

Connect