Connect with us

A trecut un an de la inaugurarea Memorialului crimelor comunismului internaţional, rod al stăruinţei dr. Florin Mătrescu, reputat istoric al comunismului, autor al lucrării “Holocaustul Roşu”. Astăzi, Memorialul de la Cârţişoara (situat la nivelul superior al Muzeului “Badea Cârţan”) îşi adaugă o amplă secţiune dedicată rezistenţei anticomuniste din Munţii Făgăraşului. Suntem recunoscători doctorului Florin Mătrescu pentru că ne-a invitat să realizăm această expoziţie. Ne-am îndeplinit o datorie de conştiinţă, împlinind un vis pus la cale acum câţiva ani împreună cu foştii deţinuţi politic Teofil Mija şi Nicolae Purcărea, dar şi cu foşti colegi de la Liga Studenţilor şi Centrul Rezistenţei Anticomuniste. (Florin Palas)

La data de 7 mai 2016 s-a inaugurat un „Memorial”, unic prin conţinutul său în Europa, sub auspiciile ex – „Comitetului Naţiunilor Captive, Germania-Europa” (1982 – 2004), în spaţiul superior al Muzeului „Badea Cârţan”, din comuna Cârţişoara, judeţul Sibiu.
Localitatea se află pe drumul către Bâlea Lac, la cca. 3,5 Km de DN Sibiu-Făgăraş-Braşov, la aproximativ 48 de Km de Sibiu. Programul de vizitare pentru public este între orele 10:00 – 17:00, de luni până duminică.

Textul exponatelor este, deocamdată, accesibil numai cunoscătorilor limbii române; se elaborează, în curând, un pliant în limbile germană, engleză şi franceză.
„Memorialul” conţine date istorice inedite pentru adulţi şi, mai ales, pentru tineri, şi poate fi vizitat în lunile de primăvară şi vară.
La textul elaborat de custodele acestui „Memorial”, domnul dr. Florin Mătrescu, ex-Secretar General al „Comitetului Naţiunilor Captive, Germania-Europa” (1982 – 2004), adăugăm opinia unuia dintre cei care au avut plăcerea de a participa la inaugurare, prof. Ştefanin Vlădulescu:

În localitatea făgărăşeană Cârţişoara, s-a deschis Muzeul „Memorial” al crimelor comunismului internațional, în clădirea Muzeului „Badea Cârţan”, la etaj.
Comuniştii au privat de libertate, schingiuit, mutilat şi ucis sute de milioane de oameni, în timp de pace, urmând fără nicio şovăire canonul marxist; crearea omului nou multilateral bestie pentru om, care se afirmă negând sacralitatea şi obârşia, făcând, astfel, saltul de la număr la nimicul absolut, într-un război perpetuu, cu toţi şi, cu el însuşi, pentru înfăptuirea satanicei lupte de clasă. Aşezământul „Memorial”, al pustiirii fără seamă lăsată de regimul comunist, în toate ţările captive sistemului marxist, aduce un omagiu puţinilor aleşi, care nu şi-au pierdut nici fiinţa şi nici numele, împotrivindu-se din răsputeri măcelului roşu, bolşevic.
Aceşti martiri sunt temeiul nădejdii că naţiunile şi neamurile au fost zidite spiritual, şi nu, materialist dialectic.
„Memorialul” învederează crimele acestor internaţionalişti proletari, marxişti, prezenţi și în partidele croite după 1989,în toate țările foste membre ale „Pactului de la Varșovia”, după acelaşi calapod, și cu aceleași metode, cu aceiaşi oameni şi cu urmaşii lor, neînţelegând lecţia aspră a istoriei umanităţii, şi, implicit, neasumându-şi vărsarea de sânge şi ieşirea din scena politică, creând în felul acesta impresia, falsă și criminală, desigur, că materialismul dialectic este valid, şi poate fi, în plan politic, încă de actualitate, profanând memoria recentă şi idealurile umanităţii, pentru a-şi satisface setea infinită de control și putere.

MĂRTURISITORII

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: MEMORIALUL CRIMELOR COMUNISMULUI INTERNAŢIONAL - iniţiativa privată a doctorului Mătrescu. Un an de la înfiinţare, acasă la Badea Cârţan - VIDEO - Presa Ortodoxă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

A avut Patriarhul Teoctist o moarte martirică? Ultimele cuvinte: “Merg la operaţie ca la Sfanta Liturghie”. REMEMBER la 9 ani în Ceruri (†30 iulie 2007)

Articole

Connect