Connect with us

Monumentul de la Poarta AlbaPe 26 mai 1984 se inaugura cu fast Canalul Dunăre-Marea Neagră, un proiect strategic din secolul XIX cu care a cochetat inclusiv regalitatea. Lucrările au început în anul 1949 chiar din ordinul lui Stalin, după câte se pare. În scurt timp, canalul a devenit un imens la­găr de muncă şi exterminare pentru majoritatea deţinuţilor politici din România. Autorităţile comuniste au decis în 1953 sistarea lucrărilor, decizia fiind luată la scurt timp după moartea dictatorului de la Moscova, informează România liberă într-un articol pe această temă. Lucrările începute în 1949 şi sistate patru ani mai târziu au fost reluate la 13 iunie 1973, fără deţinuţi politic. Dar pentru crimele de la Canal nu a plătit nimeni, niciodată, până la condamnarea recentă a unui singur torţionar. Despre toate acestea şi despre rolul creştinului în faţa ticăloşiei, într-o emisiune realizată de jurnalistul Codruţ Burdujan cu Pr. Cezar Axinte:

Vedeţi şi: O minune cu Părintele Justin Pârvu în lagărul de la Periprava de Sfinţii Trei Ierarhi

Mitica Popescu despre Parintele Justin la Periprava: “Preotii au fost niste sfinti pentru noi”. AUDIO/VIDEO

Sursa: MĂRTURISITORII

Andrei Ciurunga Canalul

Print Friendly, PDF & Email
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

Părintele Justin Pârvu despre Părintele Ioanichie Bălan: “L-am văzut ca pe un adevărat sfânt!”. DESPRE BOGĂŢIA POPORULUI ROMÂN. Video: “Ce de îngeri aici!”

Articole

Connect