15 ani cu Părintele Sofian Boghiu la Ceruri. 10 Mărturisiri şi 5 Fotografii încredinţate de regretatul Marius Caraman

“(…) Iata vocatia si rostul Arhimandritului Sofian pe pamant: sa impodobeasca si sa innoiasca suflete si biserici, icoane si oameni. Sa savarseasca cele sfinte, sa invete pe oameni, sa mangaie, sa aline si sa se jertfeasca pe sine pentru mantuirea altora; sa aduca speranta, ordine si frumos, acolo unde este tristete, dezordine si urat; sa fie intotdeauna cu Dumnezeu si cu oamenii prin cuvant si culoare, prin caldura inimii care da viata cuvantului si prin caldura culorilor care dau transparenta si profunzime divina icoanelor.

Ca pictor consacrat de icoane si bierici, Parintele Sofian realizeaza fresce de traditie bizantina care indeamna la meditatie si rugaciune. Ca preot si duhovnic, creste fii dubovnicesti buni, tamaduind, alinand si indemnand cu mestesug la sfintenie numeroase suflete insetate dupa vesnicie. Iar ca protopsalt de renume, Sfintia Sa da viata si simtire duhovniceasca slujbelor, inmoaie inimi, scoate lacrmi, uneste cugete si inalta sufletele spre Dumnezeu,facand din ctitoria mitropolitului-martir Antim Ivireanu un altar viu, o vatra calda in inima Capitalei. Am mai putea adauga la portretul sau sufletesc blandetea rara care il caracterizeaza, modestia, calmul, indelunga rabdare si cultura teologica acumulata.

Toate acestea m-au indemnat sa adun in cartea de fata cateva din insemnarile, cuvintele duhovnicesti si predicile Prea Cuviosiei Sale, pentru a fi la indcmana fiilor sai duhovnicesti, spre calauza si mangaiere. De aceea, recomandam bunilor nostri crestini, indeosebi celor din Capitala, aceasta carte de suflet intitulata ” Ne vorbeste Parintele Sofian “. Fie ca Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze tara si poporul romanesc si pe parintii nostri duhovnicesti, care se roaga pentru noi si pentru toata lumea.”

Arhimandrit Ioanichie Balan

Găsiţi la MĂRTURISITORII 10 articole In Memoriam Apostolul Bucureştilor – Părintele Sofian

Foto: Marius Caraman

MĂRTURISITORII

Print Friendly, PDF & Email

Comments 2

  1. Pingback: 15 ani cu Părintele Sofian Boghiu la Ceruri. 10 Mărturisiri şi 5 Fotografii încredinţate de regretatul Marius Caraman – Presa Ortodoxă

  2. Pingback: O minune a Sfintei Cruci mijlocita de Parintele Sofian: invierea din coma profunda a unui fiu duhovnicesc britanic, convertit la Ortodoxie, chiar inainte de a fi decuplat de la aparate - MĂRTURISITORII

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.