Connect with us

In Memoriam Mircea Eliade  (9 martie 1907 – 22 aprilie 1986)

“Azi dupa-amiaza Barbaneagra si echipa lui de la Televiziune au venit sa continue filmul început acum vreo trei-patru ani. De la 5,00 la 7,00, cu reflectoarele în fata si pe laturi. A trebuit sa ma supun. Cunosteam întrebarile – dar nu raspundeam întotdeauna asa cum as fi vrut. În orice caz, am spus lucruri pe care le repetasem în multe din scrierile mele; dar uneori le-am spus fara nuante, poate chiar brutal.

Scriu aceasta pagina ca sa precizez urmatoarele: 1) acest interviu televizat nu exprima decît aproximativ conceptiile mele; 2) textul nu va putea fi citat ca o referinta la sistemul meu general (noul umanism planetar, pe temeiul hermeneuticii recente a istoriei religiilor). As ruga pe executorii mei testamentari sa tina seama de aceasta depozitie.” (Mircea Eliade, Jurnal, 13 octombrie 1984)

Mai multe date şi informaţii inedite despre Mircea Eliade, AICI

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească-n pace!

Print Friendly, PDF & Email
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

A avut Patriarhul Teoctist o moarte martirică? Ultimele cuvinte: “Merg la operaţie ca la Sfanta Liturghie”. REMEMBER la 9 ani în Ceruri (†30 iulie 2007)

Articole

Connect